Giveaway Puls kardiološkog centra
Bolesti kardiovaskularnog sistema su opasne i nepredvidive i jako teško uočljive u početnim fazama razvoja. Svake godine ove bolesti odnesu preko 50.000 života samo u Srbiji.

Izuzetno je važno da znamo da je kardiovaskularna oboljenja moguće sprečiti ili bar smanjiti verovatnoću da se pojave ako vodimo računa o tome kako živimo i koje navike biramo. Zdrava hrana, svakodnevna umerena fizička aktivnost, izbegavanje pušenja i stresa su siguran put ka zdravom srcu. Zato što nam je vaše zdravlje na prvom mestu, Kardiološki centar Puls vam poklanja 10 besplatnih pregleda! U nastavku teksta možete saznati kako da se prijavite i učestvujete u izvlačenju za poklon – besplatan Totalni pregled srca.

Prevencija kardiovaskularnih bolesti igra najvažniju ulogu u borbi protiv ovih fatalnih oboljenja. Ukoliko ipak dođe do njihovog razvoja moguće ih je i uočiti na vreme ako se redovno javljamo na preventivne kardiološke preglede.

Dugo čekanje na termin u državnim zdravstvenim ustanovama najčešće demotiviše ljude i preventivni pregledi se najčešće odlažu u nedogled. To sve dovodi do toga da se ljudi u proces odlaska na analize upuštaju tek kada se osećaju loše. Kod srčanih problema to obično znači da je bolest dobro uznapredovala i da će biti potrebno ozbiljno lečenje, a možda i intervencija. 

Kod nas nema dugog čekanja, sve neophodne preglede možete obaviti istog dana, na istom mestu, posle čega odmah dobijate i dijagnozu i uputstva za dalje postupanje. 

Ako se rizici za srčane bolesti utvrde na vreme, samo izmena načina života će biti dovoljna, pa neće svakom pacijentu posle pregleda kod kardiologa biti prepisana terapija.

Ipak, svesni smo da nisu svima tako lako dostupni kardiološki pregledi u privatnim ordinacijama i zato želimo da onima kojima je to najpotrebnije poklonimo besplatan Totalni pregled srca

Totalni pregled srca je paket pregleda i analiza koji daje najbolju sliku o stanju vašeg srca. 

Mi brinemo o zdravlju naših sunarodnika i želimo da pomognemo, želimo da dodatno doprinesemo borbi protiv kardiovaskularnih oboljenja.

Kome je namenjen Totalni pregled srca?

Medicinske sestre u čekaonici kardiološkoc centra

 

Totalni pregled srca je namenjen apsolutno svima, a posebno ljudima koji:

  • imaju preko 30 godina (ali mogu i mlađi, jer su srčane bolesti sve češće i kod mlađih ljudi)
  • spadaju u neku od rizičnih grupa za razvoj kardiovaskularnih oboljenja (puše, gojazni su, neaktivni, imaju dijabetes, dislipidemiju, u porodici imaju osobe sa srčanim problemima, izloženi su stresu ili imaju već neki simptom srčanih bolesti).

Šta obuhvata Totalni pregled srca?

Totalni pregled srca je paket sačinjen od ključnih analiza potrebnih za dijagnostikovanje srčanih problema i uključuje: ispitivanje rizika za kardiovaskularna oboljenja, kompletnu analizu krvi, EKG, ultrazvuk i test opterećenja. 

 

  • Ispitivanje rizika za kardiovaskularna oboljenja 

Na osnovu informacija o vašem načinu života, postojećim bolestima i sveukupnom stanju doktor će proceniti koji je vaš rizik za razvoj srčanih oboljenja. Prevencija kardiovaskularnih bolesti će biti mnogo bolje organizovana i uspešnija ako pacijent zna u kakvom je riziku i šta treba da menja u svom životu.

 

  • Kompletna analiza krvi 

Krv protiče kroz ceo organizam i ako se negde dešavaju promene to će se odraziti i na krv. Kompletna analiza krvi podrazumeva kompletnu krvnu sliku sa leukocitima, CRP, sedimentaciju, Glikemiju, Ureu, Kreatinin, Holesterol, AST, ALT, GGT, Natrijum i Kalijum. Sve ove vrednosti našem kardiologu će dati važne informacije na osnovu kojih će znati u kom smeru dalje analize treba da teku. 

 

  • EKG srca (elektrogardiogram)

EKG predstavlja grafički prikaz električne aktivnosti srca pacijenta. Spada u neinvazivne, a izuzetno značajne metode ispitivanja rada srca jer može da ukaže na nepravilnosti u radu. Značajan je za otkrivanje da li srce radi ubrzano, usporeno ili nepravilno u bilo kom smislu. 

Nisu potrebne nikakve posebne pripreme za EKG srca, samo ako koristite neku terapiju treba da pitate doktora da li je potrebno da je uzmete. 

U toku pregleda će vam na grudi i udove biti zalepljene elektrode koje će meriti otkucaje srca. Na kompjuteru će se te informacije pojaviti i beležiti u vidu talasa.

Ekg srca traje nekoliko minuta i rezultate dobijate odmah. Naši ljubazni stručnjaci će vam objasniti šta vaši rezultati znače i da li su možda potrebne dalje analize.

 

  • Ultrazvuk srca (eho srca ili ehokardiografija)

Eho srca je takođe neinvazivna, bezopasna, bezbolna dijagnostička metoda, koju je moguće ponavljati bez ikakvih rizika po zdravlje. 

Samo u slučaju kada se vrši transezofagealna ehokardiografija postupak je drugačiji i metoda je invazivna. 

U najvećem broju slučajeva će biti rađena standardna transtorakalna ehokardiografija, kada se jednostavno sonda ultrazvuka prislanja na grudi pacijenta, te bola i neprijatnosti nema. 

Pacijent u toku pregleda treba da skine gornji deo odeće i da legne na krevet. Potom doktor stavlja gel na sondu, pa sondom raspoređuje gel po grudnom košu. Pacijent treba da bude miran, a može mu i doktor tražiti da diše na određeni način.

Ultrazvuk srca daje informacije o građi srca, lokalizaciji, načinu na koji pretkomore i komore funkcionišu, ima li tečnosti oko srca, da li je tkivo oštećeno. 

Ovom dijagnostičkom metodom moguće je otkriti oštećenja na tkivima, uočiti urođene anomalije i probleme na zaliscima i u šupljinama. 

Pred ultrazvuk srca ne treba posebna priprema, a gotov je brzo i rezultati su dostupni odmah.

 

  • Test opterećenja (ergo-test ili ergometrija) 

Ovo je još jedna metoda koja se često izvodi i koja daje bitne informacije o radu srca u stanju stresa, odnosno napora. 

Pacijent će u toku pregleda hodati na traci ili će voziti bicikl, a doktor će za to vreme pratiti rad njegovog srca i krvni pritisak. Postepeno će biti povećavan napor, ali će se o intenzitetu voditi računa jer ne može svaki pacijent biti izložen istom opterećenju. 

Test opterećenja služi za otkrivanje i praćenje bolesti koje podrazumevaju suženje krvnih sudova, za registrovanje aritmija, ali i za praćenje efekata lečenja srčanih oboljenja. 

Kada dolazite na test opterećenja proverite da li treba da uzmete redovnu terapiju, dva-tri sata pre nemojte jesti, ponesite pumpicu, ako je koristite i obucite se udobno.

Ostalo prepustite našem uigranom timu.

 

Sprovođenje ergometrijskog testa nad pacijentom dok vozi bicikl

 

U Kardiološkom centru Puls je moguće uraditi sve ove analize u toku istog dana. Rezultati će vam biti dostupni odmah i dobićete važne savete i smernice od naših vrhunskih stručnjaka. 

Totalni pregled srca je sveobuhvatan paket analiza koje će dati važne informacije o zdravlju vašeg srca. Cena paketa je 15.000 dinara, a za 10 dobitnika na našem konkursu Totalni pregled srca će biti besplatan.

Besplatni Totalni pregled srca – pravila nagradnog konkursa

Preventivni kardiološki pregled je jedna od najvažnijih stvari koje možete da uradite za svoje zdravlje. Ako ste to do sada odlagali, sad je vreme da uradite nešto za sebe.

Poklanjamo vam 10 Totalnih pregleda srca! 

Ako želite da učestvujete u nagradnom konkursu i osvojite besplatan pregled treba da uradite sledeće:

 

  • zapratite nas na Instagramu @puls_kardioloski_centar 
  • lajkujte objavu darivanja i u komentaru označite tri osobe kojima bi pregled bio potreban

 

Besplatne Totalne preglede srca obavljaće dr Svetislav Mališić, kardiolog sa petnaestogodišnjim iskustvom.

Trajanje nagradnog konkursa

Nagradni konkurs traje od 2. do 9. juna 2021. Izvlačenje ćete moći da pratite 9. juna u 15h preko storija na Instagramu, dobitnici će biti izvučeni preko #randompicker platforme.

10 srećnih dobitnika besplatnog Totalnog pregleda srca preglede moraju zakazati telefonskim putem i iskoristiti svoj termin u roku od mesec dana od izvlačenja nagrada. 

Kada budete zakazivali napomenite da ste pregled dobili na poklon na konkursu.

Kardiološki centar Puls misli na vas i vaše potrebe. Naš cilj je podizanje svesti o važnosti prevencije kardiovaskularnih oboljenja i o važnosti preventivnih pregleda u tom procesu. 

Tu smo da vam pokažemo kojim putem se ide do zdravlja. 

Srećno!

Vamtam
Vamtam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Kako marihuana utiče na srce?

Marihuana ili kanabis jedna od najčešće korišćenih psihoaktivnih supstanci u svetu. U mnogim zemljama legalizovana je upotreba marihuane u zdravstvene svrhe (njeno dejstvo ublažava hronični

Više »

Kako ekstazi utiče na srce?

Ekstazi je ime koje se koristi za ilegalnu sintetičku drogu metilendioksimetamfetamin (MDMA). Ekstazi je psihoaktivni stimulans, povećava aktivnost serotonina, dopamina i norepinefrina kako bi se

Više »