Postavljanje dijagnoze u kardiologiji

Puls kardiološki centar nudi brza dijagnostička rešenja za svakog pacijenta u Srbiji i regionu, zajedno sa širokim spektrom minimalno invazivnih kardioloških intervencija.

Centar kombinuje znanje domaćeg zdravstva i uspešan model holandskog kardiološkog sistema (CCN), kao i međunarodnu stručnost u poslovanju i upravljanju.

 

Dijagnostika predstavlja prvu fazu lečenja.

 

Naš cilj je da otkrijemo uzrok onoga što vas muči i da u najkraćem roku postavimo preciznu dijagnozu. To je prvi korak u vašem lečenju, kako bismo kreirali pravu terapiju ili sproveli potrebnu intervenciju. Dijagnoza je proces koji uključuje tim stručnjaka i dijagnostčkih metoda, ali započinje sa vama. Vi ste centralni član tima stručnjaka koji rade na utvrđivanju šta uzrokuje vaše simptome.

Prava dijagnoza je od velikog značaja. Kada se ne osećate dobro i osećate bol, poteškoće ili probleme sa zdravljem, lekari Puls kardiološkog centra koriste znanje, najsavremniju dijagnostičku opremu i tehnologiju skeniranja kako bi u što kraćem roku postavili dijagnozu.

Shvatamo da je zdravlje srca najvažnija stvar. Puls kardiolopški centar pruža  sveobuhvatnu dijagnostiku za manje od 2 sata.

 

Puls kardiološki centar opremljen je najsavremenijom opremom za dijagnostiku:

 • MSCT „Philips Incisive“ 128 multi-slajzni skener
 • Philips „affiniti 50“ aparat za ultrazvuk

Usluge koju vam nudimo u okviru kardiološke dijagnostike:

 • Kompletna analiza krvi koja se koristi u sklopu kardiološkog pregleda podrazumeva osnovne analize krvi i biohemijske analize ( KKS, CRP, sedimentacija, glikemija, urea, kreatinin, holesterol totalni – HDL, LDL i trigliceridi, ALT, AST, GGT, kalijum, natrijum). Kod određenih stanja može biti potrebna dodatna analiza krvi poput hormona štitne žlezde, gvožđa..
 • Ehokardiografija – Ultrazvuk srca (eho srca) – ultrazvučni pregled srca je neinvazivna i potpuno bezbolna dijagnostička metoda kojom se obavlja pregled srca i velikih krvnih sudova srca. Ovim pregledom se mogu otkriti različita oštećenja srca i srčanog mišića, ukoliko su prisutna. Pregled traje oko 30 minuta.
 • Holter EKG -a mali, nosivi uređaj koji prati srčani ritam. U ponudi je 24h, 72h i 7 dana praćenje holter monitoringom.
 • 24h praćenje krvnog pritiska – dvadesetčetvorčasovni holter monitoring krvnog pritiska je brza, bezbolna i neinvazivna metoda kojom se krvni pritisak meri u određenim vremenskim intervalima. 

Takođe nudimo vam usluge interventne kardiologije koje obavljamo u Angio sali

Angio sala, Puls kardiološkog centra, otvorena je za pacijente koji imaju kardiovaskularne probleme, slabu cirkulaciju u nogama ili onima koji su pretrpeli šlog.

Tim lekara i medicinskog osoblja obučenih za rad u angio-sali izvodi sve procedure iz interventne kardiologije, u cilju dijagnostike kardiovaskularnih bolesti, pružanja terapije i samih intervencija ukoliko za tim ima potrebe.

ANGIO-SALA:

Koronarne arterije:

 • Koronarna angiografija
 • Koronarna angioplastika

Srčani uređaji i pejsmejkeri

Elektrofiziologija i ablacija

 • Ablacija atrijalne fibrilacije
 • Ablacije AV (atrioventrikularnog) čvora
 • Ablacija supraventrikularne tahikardije (SVT)
 • Ablacija ventrikularne tahikardije