Total Body CT scan

Dobro zdravlje može biti posao samo po sebi, posebno sa današnjim brzim tempom života, svakodnevnim stresom, manjkom fizičke aktivnosti, raznim pandemijama virusa ali i sa neprestanim žongliranjem sa „životom“ i „stilom“. Uz malo predostrožnosti i „upravljanja stilom života“, možete preuzeti brigu o svom zdravlju, uravnotežiti život i vratiti se zdravim navikama.

 

Da li ste ikada uradili precizan skenerski pregled tela? Da li znate da možete pregledati celo telo neinvazivnom CT dijagnostikom, potpuno bezbolno i veoma brzo.

Redovni zdravstveni pregledi pomažu u otkrivanju ranih znakova bolesti i poremećaja, pa čak i sprečavaju njihov napredak. Kompletni zdravstveni pregledi se preporučuju svim starijim osobama od 35 godina. Kompletan pregled tela je od najveće važnosti, posebno kod hroničnih i fatalnih bolesti poput kardiovaskularnih obolljenja ili raka, gde bi rana dijagnoza mogla da nam pomogne da sprečimo ili upravljamo bolešću i poboljšamo životni vek pacijenta.

U Puls kardiološkom centru pažljivo smo kreirali dva paketa kada je u pitanju skenerska dijagnostika i pregled celog tela: Total body CT scan i Total body check.

Total Body CT scan

CT snimanje celog tela je nova dijagnostička tehnika koja koristi računarsku tomografiju kako bi identifikovala potencijalne probleme i bolesti pre nego što se simptomi pojave.

Šta CT snimanje može otkriti?

CT celog tela (Total Body CT scan) obezbeđuje „snimak“ anatomije tela, pružajući lekaru jasan i detaljan pogled na telo po pitanju kostiju, organa i krvnih sudova.

Skener celog tela u Puls kardiološkom centru analizira četiri glavna područja tela: krvne sudove glave i vrata, grudni koš, abdomen i karlicu. CT pluća može otkriti rane, potencijalno maligne čvorove. CT snimanjem se može otkriti aneurizma aorte i naslage kalcijuma unutar plaka u koronarnim arterijama. U predelu abdomena / karlice, skener može da identifikuje kamenje u bubregu i neke ciste, uvećane limfne čvorove, velike trbušne mase, aneurizme stomaka, uvećanu slezinu, masnu jetru, ograničene mase i velike karlične mase, dok se snimanjem glave dobijaju informacije o tumoru na mozgu, krvarenju, moždanim aneurizmama, moždanom udaru, karotidnim arterijama.

Paket za CT snimanje celog tela podrazumeva:

Total Body CT scan

CENA PAKETA   42,500.00 din.

 

Donošenje informisane odluke

Total Body CT scan dijagnostika možda nije za svakoga. Sve informacije o koristima i ograničenjima CT snimanja celog tela i procenama zdravstvenog rizika, možete dobiti od našeg tima lekara Puls kardiološkog centra. Razgovor se može obaviti u zakazano vreme po dolasku pre snimanja kako biste bili upoznati sa svim detaljima.

Skenerski pregled celog tela u A-bloku u Puls kardiološkom centru

 

Ako želite da zakažete skenersku dijagnostiku i pregled celog tela u Puls kardiološkom centru, možete pozvati naš call centar na broj 0117555000 ili +381666555000 kako bismo vas informisali o svim detaljima i planirali vaš pregled.