Interventne procedure

Na odeljenju za izvođenje interventnih procedura u  Puls kardiološkom centru angažovani su visokopecijalizovani radiolozi subspecijalisti intervetne radiologije, kardiolozi subspecijalisti intreventne kardiologije, neuroradiolozi i specijalisti vaskularne hirurgije. Naš tim posebno je obučen za izvođenje svih vrsta interventnih procedura. Puls kardiološki centar raspolaže najmodernije opremljenom Angio salom (Cath-lab) u kojoj se izvode ovakve interevecnije.

Interventna radiologija je deo invazivne radiologije koja se pomoću radioloških uredjaja ( ultazvuk, skener ili magnet ) bavi lečenjem određenih bolesti. Radiološki uredjaji se koriste da se u telo, tj. direktno u patološku promenu, ciljano uvede uređaj (najčešće specijalni kateter) kako bi se bolest lečila, a promena otklonila bez hirurške intervencije. 

Ovakve interventne procedure ne zahtevaju, kao kod hirurške intervencije potpunu anesteziju, već samo blagu sedaciju i analgeziju. Interventne procedure traju kraće od klasične operacije, mnogo su manje agresivne, i pacijenti se brže oporavljaju.

 

Kardiovaskularne interventne procedure

SRCE:

 

KAROTIDNE ARTERIJE:

 

AORTA:

 

PERIFERNI KRVNI SUDOVI:

 

PROŠIRENE VENE:

 

Neurološke interventne procedure

 

 

Digestivne interventne procedure

 

Urološke interventne procedure

Ginekološke interventne procedure

 

Interventne procedure u Puls kardiološkom centru 

Sve navedene intervencije obavaljaju se poštujući svetske standarde i protokole uz maksimalnu brigu i posvećensot našeg stručnog tima. Pogledajte naš tim i zakažite pregled. Naš call centar je dostupan svakog dana do 20h na telefon 0117555000 ukoliko imate dodatnih pitanja.