e-Health

Samo u Puls kardiološkom centru nudimo inovativna rešenja za daljinsko praćenje vašeg stanja non-stop pomoću mobilnog telefona i aplikacije.

Da li patite od (nekontrolisanog) visokog krvnog pritiska? Da li vas zabrinjavaju promene pritiska? Da li biste voleli da mi pratimo vaš pritisak dok vi obavljate svakodnevne aktivnosti? Da li biste voleli da je lekar uvek pored vas? 

Možda je e-Health prava opcija za vas. Nudimo vam mogućnost praćenja krvnog pritiska od kuće.

Potreban je samo mobilni telefon i uređaj za merenje da vaši rezultati budu kod nas u sekundi, dok se vi nalazite bilo gde u svetu ili kod kuće. Smanjujemo nepotredne dolaske u naš centar a vama nudimo sigurnost jer vas nadgleda čitav tim. Brza, jednostavna i bezbedna kardiološka podrška.

 

Pratimo vaša merenja koja nam šaljete od kuće

 

Naš program e-Health nudi individualni plan lečenja i praćenja pacijenata sa neregulisanom hipertenzijom. Nakon kardiološkog pregleda u Puls kardiološkom centru, kardiolog će dati predlog da se registrujete za e-Health program. Nakon toga dobićete sve instrukcije u vezi preuzimanja aplikacije i načina na koji ćemo zajedno raditi da vrlo preciznim i tačnim merenjima uvek imamo uvid u stanje vašeg krvnog pritska i delotvornosti terapije. U zavisnosti od dijagnoze pod kojom ste registrovani na e-health program, preko aplikacije ćete u redovnim, unapred definisanim intervalima dobijati poruku u kojoj vas podsećamo da nam prosledite rezultate vaših merenja. Naš tim u realnom vremenu prima merenja i kontroliše ih. U slučaju da primetimo neke abnormalnosti vaših rezultata konsultujemo se sa kardiologom koji vas prati i dajemo vam savete kako da postupite.

Pored toga, tim za e-Health će pregledati vaše planove terapije i aktivne lekove tokom vaše registracije. Ako je potrebno možemo zatražiti da popunite anketu o načinu života i odgovorite na neka pitanja o svom zdravlju.

Takođe možete odlučiti da nam pošaljete dodatna merenja ako osećate nelagodnost.

Kako funkcioniše e-Health?

Pratite jednostavne korake:

 • Kardiolog Puls kardiološkog centra vas registruje za program.
 • Preuzmete mobilnu aplikaciju.
 • Merite svoj krvni pritisak kod kuće.
 • Izmerene vrednosti šaljete i delite bezbedno, jednostavno i brzo putem mobilne aplikacije na telefonu.
 • Naš e-Health tim iskusnih medicinskih sestara i kardiologa daljinski procenjuje merenja i kontaktira vas u slučaju odstupanja (abnormalnih) vrednosti koje zahtevaju stručnu podršku.

Prednosti e-Health programa

E-Health vam nudi mogućnost da je vaš kardiolog „u blizini“ bilo gde da se nalazite u svetu, 24/7. Nadgledamo i pratimo vaše stanje na daljinu a vi osećate sigurnost.

Kada ste u nedoumici, možete direktno kontaktirati medicinsku sestru ili doktora koji imaju pristup vašoj medicinskoj evidenciji preko platforme e-helath. Oni tada mogu zajedno sa vama da odluče šta je najbolje što u određenom trenutku možete da uradite.

Želja nam je da vam olakšamo monitoring stanja na daljinu i da izbegnemo nepotrebne posete našim centrima.

Kontakt

Naš tim za e-Health i naši kardiolozi dostupni su 24/7. Ako je to nužno, obezbedićemo i direktan kontakt sa specijalistom.

Timu za e-helath možete se obratiti pozivom call centra +381117555000

Saznajte više o povišenom pritisku

Saznajte više o povišenom krvnom pritisku – hipertenziji, hipertenziji kod mladih, razlici u gornjem i donjem pritisku u sledećim tekstovima:

·      Hipertenzija kod mladih

·      Hipertenzija

·      Povišen krvni pritisak

·      Razlika između gornjeg i donjeg pritiska

Često postavljana pitanja                    

Kako funkcioniše e-Health?

 1. Merite svoj krvni pritisak, težinu, broj otkucaja srca ili srčani ritam.

 2. Jednostavno dostavite svoje rezultate preko aplikacije na mobilnom telefonu.

 3. Ako su dostavljene vrednosti abnormalne ili je prekoračena granica koju je odredio vaš lekar (npr. visok krvni pritisak ili abnormalni srčani ritam), naš tim će vas kontaktirati.

 4. U zavisnosti od vaše situacije, lekar može odlučiti da prilagodi vaš lek ili, ako je potrebno, može da zatraži od vas da zakažete termin za dodatni pregled.

 5. Kada je to potrebno, možete imati direktan kontakt sa svojim kardiologom.

 

Kako da znam da li je moje merenje kroz eHelath pregledano?

Nakon prvog merenja, dobićete e-poruku sa potvrdom da ste uspešno poslali merenja. Od drugog merenja pa nadalje, ako merenje pravilno izvršite i sačuvate u mobilnoj aplikaciji, naš tim za eHealth će ga uvek primiti. Sva merenja se čuvaju u vašoj datoteci, a abnormalna očitavanja se pregledaju i procenjuju. Kontaktiraćemo vas ako postoji razlog za prilagođavanje vaše trenutne terapije.

Mogu li da se prijavim za e-Health?

Naši kardiolozi selektuju pacijente za učešće u eHealth-u na osnovu dijagnoze. Između ostalog: trenutno imamo dostupne programe za pacijente sa hipertenzijom.

Molimo vas da razgovarate o prijavi na e-Health sa kardiologom tokom vaše sledeće posete našoj klinici.

Nisam pacijent Puls kardiološkog centra. Mogu li se prijaviti za e-Health?

Trenutno je e-Health dostupan isključivo pacijentima Puls kardiološkog centra. Ukoliko biste želeli da razgovarate o mogućnostima prijave na monitoring krvnog pritiska naš tim će vam dati sve potrebne informacije. Postoji i mogućnost da obaveštavamo vašeg lekara ( kardiologa, internistu, opšte prakse ) o rezultatima vaših merenja.

Da li postoje troškovi za korišćenje e-Health programa?

Troškovi variraju u zavisnosti od programa i trajanja programa. Programi eHeatlh-a biće ponuđeni za dva perioda, 6 i 12 meseci. Cena programa Hipertenzija u trajanju praćenja od 6 meseci je 200 € (≈ 23.500 din ) i 300 € (≈ 35.250 din) za program praćenja od 12 meseci.

Uslugu možete platiti na sledeći način:

 • Gotovinom

 • Putem fakture

 • Kreditnom karticom

 • Direktno plaćanje debitnom karticom

 

Kako da instaliram e-Health?

Da biste koristili neki od e-Health programa potreban vam je smart telefon ili tablet. Od našeg tima dobićete jednostavna uputstva kako da preuzmete aplikaciju. Kada preuzmete aplikaciju ulogovaćete se sa vašim podacima. U aplikaciji će već biti podešen program i period na koji ste se pretplatili (program za hipertenziju 6 ili 12 meseci). Dobićete uputstvo kako da vršite i šaljete svoja merenja putem mobilne aplikacije, koja će naš tim ažurno kontrolisati i reagovati po ustanvoljenom protokolu. Aplikacija je vrlo jednostavna za korišćenje u svega par klikova vaši rezultati stižu u Puls kardiološki centar.

Nakon što kardiolog potvrdi vašu podobnost za program e-Health, ostaje samo nekoliko koraka do početka merenja kod kuće.

 1. Naš tim za e-Health će vas voditi kroz korake registracije. Dobićete ličnu pozivnicu putem email-a sa uputstvima kako da preuzmete aplikaciju za smart telefon ili tablet.

 2. Biće vam ponuđena opcija da nabavite merne uređaje (merač za pritisak) direktno u klinici ili ćete biti upućeni u partnersku kompaniju.

 3. Možete nas pozvati i telefonom da proverimo da li ste pristupili programu, porazgovarati o učestalosti merenja i dobiti ostale željene informacije.

Sada ste spremni za kućno merenje.

 Šta mi je potrebno da bih koristio e-Health?

 • Da biste koristili e-Health, potreban vam je smart telefon ili tablet.

 • e-Health je posebno dizajniran i za starije korisnike, veoma je jednostavan i intuitivan za upotrebu.

Uslovi korišćenja

Ovde možete preuzeti Opšte uslove korišćenja za e-Health.

Uputstvo za upotrebu 

Ovde možete preuzeti uputsvto za upotrebu e-Health aplikacije za ANDROID uređaje.

Ovde možete preuzeti uputsvto za upotrebu e-Health aplikacije za iOS uređaje.