Najbolji MSCT skener u zemlji i najniže cene

»

»

Najbolji MSCT skener u zemlji i najniže cene
Pacijentkinja ulazi u CT skener
Odlaganje pregleda nije opcija koja može da donese nešto dobro, posebno ako su simptomi neke bolesti već izraženi, a vrlo često se dešava da ih ljudi odlažu ili sticajem okolnosti čekaju veoma dugo na termine za preglede.

 

MSCT skener je jedna od najčešće indikovanih dijagnostičkih metoda, ali do skenerske dijagnostike nije uvek i najlakše doći. Cena usluge takođe može da bude prepreka pacijentu da uradi preglede blagovremeno. 

 

Zato što znamo i razumemo koliko je važno dobiti brzu i savremenu dijagnostiku, baš iz tog razloga nudimo CT snimanje po najnižoj ceni i to svake subote u Puls kardiološkom centru.

Kardiološki centar Puls opremljen je najmodernijom opremom i kod nas se pacijenti snimaju na 128-multislajsnom Incisive CT Philips skeneru, zahvaljujući kom su snimci izuzetnog kvaliteta, što je presudno za dobru dijagnostiku. Moderna oprema takođe obezbeđuje brzo zakazivanje, minimlano vreme snimanja, smanjenu dozu zračenja kao i CD sa snimcima i izveštaj radiologa odmah nakon pregleda.

Pokušaćemo i vama da približimo ovu dijagnostičku metodu, način njenog izvođenja i ogromnu korist koju ima u svrhu dijagnostike, pa čak i nekih intervencija.

Šta je CT skener?

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji i rendgenskim zracima CT skener ima mogućnost pravljenja izuzetno dobrih snimaka mekih tkiva, krvnih sudova i kostiju. Precizniji je od rendgena i daje informacije koje na primer ultrazuk ne može.

 

CT skener u Kardiološkom centru Puls

Kada se preporučuje CT snimanje?

Primarna funkcija CT skenera je dijagnostika neke bolesti ili određivanje stepena neke povrede, tako da on pomaže da se utvrdi:

  • postojanje problema sa mišićima
  • da li postoji fraktura neke kosti
  • da li su krvni sudovi u redu ili postoje neka suženja i drugi problemi
  • mesto gde se nalazi tumor
  • da li postoji unutrašnje krvarenje
  • da li je sprovedeno lečenje efikasno

Osim toga, može biti pomoć i u toku nekih intervencija.

Šta je sve moguće snimiti MSCT skenerom?

Moguće je na ovaj način snimiti meka tkiva, krvne sudove i kosti. Obično se snimanje radi po regijama, ređe se radi snimanje čitavog tela. Veoma naprednu skenersku dijagnostiku koristimo i za snimanje:

  • organa urinarnog trakta –  urografija,
  • procene bolesti krvnih sudova ili stanja poput aneurizmi ili blokada – angiografija,
  • za snimanje srca i srčanih arterija – MSCT koronarografija,
  • kao i najsavremeniju procenu stepena težine oštećenja na krvnim sudovima MDCT FFR

Najpovoljnije cene za snimanje CT skenerom

U odnosu na to koji deo tela, koji organ je potrebno vizualizovati u Puls kardiološkom centru možete uraditi snimanja po najpovoljnijim cenama

MSCT SKENER bez kontrastasa kontrastom
Cena MSCT 1 segmenta11,000 din14,200 din
Cena MSCT 2 segmenta18,000 din21,000 din
Cena MSCT 3 segmenta26,300 din
Cena MSCT 4 segmenta31,500 din
Cena MSCT 5 segmenta34,700 din
Cena MSCT glave11,000 din14,200 din
Cena MSCT vratnog dela kičme11,000 din14,200 din
Cena MSCT grudnog dela kičme11,000 din 14,200 din
Cena MSCT krsnog dela kičme11,000 din 14,200 din
Cena MSCT grudnog koša11,000 din 14,200 din
Cena MSCT kukova11,000 din14,200 din
Cena MSCT abdomena11,000 din14,200 din
Cena MSCT male karlice11,000 din14,200 din
Cena MSCT mekih tkiva11,000 din14,200 din
Cena MSCT natkolenice11,000 din14,200 din
Cena MSCT ramena11,000 din14,200 din
Cena MSCT nadlaktice11,000 din14,200 din
Cena MSCT ručnog zgloba11,000 din14,200 din
Cena MSCT stopala11,000 din14,200 din
Cena MSCT orbita11,000 din14,200 din
Cena MSCT zgloba11,000 din14,200 din
Cena MSCT po kolenu11,000 din14,200 din
Cena MSCT potkolenice11,000 din14,200 din
Cena MSCT sinusa11,000 din14,200 din
Cena MSCT urografija21,000 din
Cena MSCT kalcijumski skor 11,000 din
Cena MSCT koronarografija29,400 din
Cena MSCT koronarografija sa angiografijom abdominalne i torakalne aorte45,200 din
Cena MSCT koronarografija sa angiografijom torakalne aorte39,900 din
Cena MSCT koronarogafija sa angiograifjom abdominalne aorte39,900 din
Cena MSCT angiografija 2 segmenta22,600 din
Cena MSCT angiografija 3 segmenta29,900 din
Cena MSCT angiografija glave (mozga)16,300 din
Cena MSCT angiografije krvnih sudova vrata (karotide)16,300 din
Cena MSCT angiografija glave i vrata22,600 din
Cena MSCT aortografija21,000 din
Cena MSCT angiografija grudne aorte16,300 din
Cena MSCT angiografija stomačne (abdominalne) aorte16,300 din
Cena MSCT angiografija abdomena (jetra, renalne arterije)16,500 din
Cena MSCT angiografija male karlice16,500 din
Cena MSCT angiografija abdominalne aorte i donjih ekstremiteta27,300 din
Cena MSCT angiografija gornjih ekstremiteta19,600 din
Cena MSCT angiografija sa flebografijom 1 segment31,500 din
Cena MSCT pulmoangiografija16,300 din
Cena MSCT grudnog koša sa pulmoangiografijom23,100 din
Cena MSCT glave sa angiografijom glave22,000 din
Cena MSCT glave sa angiografijom glave i vrata26,300 din
Cena MSCT enterografija26,300 din
Triple rule out (pulmoangiografija+koronarografija+angiografija grudne aorte)41,000 din
FFR MSCT – Fractional Flow Reserve36,700 din

Cene svih usluga su transparentne i istaknute na našoj web stranici. 

Da li je potrebna priprema pre snimanja CT skenerom?

U zavisnosti od toga koji deo tela ili koji organ snimate nekada će biti potrebna određena priprema, ali ona nije komplikovana.

 

Ukoliko će biti korišćen kontrastni materijal bićete obavešteni o tome, pa je potrebno da kažete doktoru da li ste alergični na nešto, a posebno na jod, jer se on nalazi u sastavu kontrasta.

 

Kontrast se koristi kako bi neki delovi mogli da budu jasnije snimljeni i ako ste alergični na jod, ne mora da znači da nećete moći da pristupite ovoj metodi. Ukoliko bude potrebe u konsultacije se uključuje i alergolog, koji će dati sud o tome na koji način će problem sa alergijom biti kontrolisan.

 

Često je potrebno uraditi analize Uree i Kreatinina kako bismo proverili da li bubrezi rade dobro, baš zbog kasnijeg izbacivanja kontrasta.

 

Kada je potrebno uraditi na primer CT srca, moguće je da nećete smeti da koristite neke lekove taj dan i o terapiji je obavezno razgovarati sa doktorom. 

 

Nekoliko sati pre ne bi trebalo jesti i piti tečnost, a pred samu proceduru treba sve od metala (nakit, proteze i slično) odložiti, kako ne bi ometao snimanje.

 

Naš tim specijalista je tu da vas detaljno uputi u proceduru, pripremu i odgovori na sva vaša pitanja i umiri ukoliko imate strahove.

 

Kako izgleda proces CT snimanja?

Pacijentkinja ulazi u CT skenerNa samom početku treba da znate da ovaj način snimanja nije bolan i neprijatan. Zahvaljujući modernoj tehnologiji i razvoju medicine danas dobijamo tako dobre podatke metodama koje uopšte ne moraju biti invazivne!

 

CT snimanje nije invazivna metoda, jedino kada je potrebno dati kontrastni materijal, on se ubrizgava u venu, ali je tu bol zaista zanemarljiv.

 

Pre nego što počne snimanje pacijent će dobiti kontrastni materijal, ako je potreban.

 

Pacijent leži na stolu koji se uvlači u deo aparata koji je u obliku prstena. Ovaj oblik aparata mnogo više odgovara pacijentima nego npr. oblik cevi, jer ne smeta ni onima koji imaju klaustrofobiju. Taj prsten se okreće i pravi ogroman broj snimaka u kratkom vremenskom roku.

 

U toku rada aparat ispušta zvuke i to je normalno, ipak nekome to može smetati da se opusti u potpunosti. Ukoliko iz bilo kog razloga osoba smatra da je snimanje uznemirava, moguće je dati i sedative.

 

U zavisnosti od toga šta je potrebno snimiti snimanje će trajati duže ili kraće, nekada je dovoljno svega nekoliko sekundi, nekada desetine minuta.

 

Važno je da znate da će trajati koliko je neophodno, ni trenutak duže ili kraće, jer jako vodimo računa o tome da snimci budu kvalitetni, a da pacijent ne bude izložen rendgenskim zracima duže od potrebnog.

 

Dok traje snimanje tehničar i specijalista sve pomno prate iz prostorije pored i u kontaktu su sa pacijentom.

 

Za kvalitet snimaka je bitno da je osoba mirna, da se ne pomera i zato ako imate bilo šta što vas zanima ili plaši, tu smo za sva vaša pitanja, kako biste što opušteniji pristupili ovoj metodi.

 

Da li je potrebno mirovanje posle snimanja skenerom?

Posle CT-a možete da se vratite uobičajenim aktivnostima, samo ako ste dobili kontrast, treba da pijete više tečnosti kako biste ga izbacili što pre iz organizma.

Da li postoje kontraindikacije za izvođenje ove procedure?

Trudnicama i deci ovo snimanje neće biti preporučeno ako postoji neka druga metoda koja može dati preko potrebne rezultate, to ipak ne znači da na trudnicama i deci ne sme da se izvodi.

 

Isto je i sa osobama alergičnim na jod, ako postoji neka druga opcija jednako dobra, biće im preporučena ta, ako ne, alergija ne mora biti prepreka.

Da li je CT skener – bezbedan?

CT skenerCT snimanje je bezbedna procedura. U toku snimanja osoba jeste izložena određenoj količini zračenja, ali kod modernih MSCT aparata kakav je 128 multislajsni Incisive CT Philips skener koji mi koristimo u Puls kardiološkom centru, situacija je mnogo bolja i zračenje je svedeno na minimum.

 

Treba da budete svesni toga da ovo nije procedura koja se radi mnogo puta u životu u kratkom roku, pa jedno ili dva snimanja zaista neće imati nikakav negativan efekat na vaše zdravlje.

 

 

Obučeni i iskusni radiolozi, kakvi su naši, uvek će biti koncentrisani i na dobijanje dobrih snimaka i na bezbednost pacijenta!

Kada su gotovi rezultati?

Rezultate dobijate istog dana. Naš tim će vam detaljno obrazložiti vaše stanje, objasniti sve što ne razumete i posavetovati o sledećim koracima.

 

Rezultati i podaci dobijeni CT snimanjem su izuzetno precizni i bitni za dijagnostiku mnogih ozbiljnih bolesti i stanja. Zahvaljujući ovom načinu snimanja moguće je mnoge promene uočiti u veoma ranoj fazi i često je to jedna od presudnih analiza na osnovu koje se planiraju dalji koraci u lečenju.

 

Zato ne čekajte! Zakažite snimanje CT skenerom po najpovoljnijim uslovima i krenite u borbu za svoje zdravlje! Mi ćemo rado biti vaši saveznici!

 

 

 

Picture of Vamtam
Vamtam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Sve o snimanju na CT skeneru

Da li je snimanje CT skenerom bolno? Snimanje skenerom je bezbolno. Skenersko snimanje ili MSCT dijagnostika je neinvazivna dijagnostička metoda i tokom pregleda ležite na

Više »

Šta je skener glave?

Dijagnostikovanje mnogih bolesti je znatno olakšano i ubrzano jer postoji moderan aprat kao što je CT skener. Puls kardiološki centar poseduje najmoderniji 128 mulstislajsni CT

Više »