O srcu naših zlatnih vaterpolista brine Puls kardiološki centar

»

»

O srcu naših zlatnih vaterpolista brine Puls kardiološki centar
Đorđe Đorđević, izvršni direkotor vaterpolo saveza Srbije
Đorđe Đorđević – izvršni direkotor vaterpolo saveza Srbije

 

Čestitam vam na otvaranju ovog sjajnog objekta. Kardiološki centar Puls je trebao ovom gradu i želim da vam se zahvalim na podršci i na tome što ste prepoznali vaterpolo savez Srbije kao partnera sa kojim ćete ići napred u narednom periodu. U to ime od najboljih za njabolje potpisana oficijalna lopta vaterpolo saveza Srbije.

 

Podsetimo se samo šta su sve u ovoj godini postigle sve vaterpolo selekcije naše zemlje.

 

Najdominantniji tim veka

  • Ovo je bila druga zlatna, ukupno šesta olimpijska medalja naše reprezentacije.
  • Srebro je osvojeno 2004. na Igrama u Atini, a još tri bronze imamo iz Sidneja 2000, Pekinga 2008. i Londona 2012. godine.
  • Od 2000. naša vaterpolo reprezentacija je uvek igrala bar polufinale OI.
  • Srbija je jedna od najvećih vaterpolo sila na svetu.
  • Imamo i tri zlata na svetskim prvenstvima, 2005, 2009. i 2015. godine.
  • Srbija je i osvajač FINA Svetskog kupa (tri puta), 2006, 2010. i 2014. godine, a imamo i neverovatnih 12 trijumfa u Svetskoj ligi.
  • Kada se sve sabere ovo je bila 30 zlatna medalja naših vaterpolista na raznim takmičenjima na evropskom i svetskom nivou.

 

Vaterpolista Milan AleksićVaterpolo reprezentacacija Srbije ostaje olimpijski šampion

Vaterpolisti Srbije su ostali olimpijski šampioni u 2021 godini! Izabranici Dejana Savića su u finalu Olimpijskih igara u Tokiju pobedili selekciju Grčke 13:10.

Srbija je odbranila zlato osvojeno pre pet godina u Riju! Od reprezentacije su se na najlepši mogući način oprostili Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Milan Aleksić, te Stefan i Branislav Mitrović.

 

https://rtv.rs/sr_lat/sport/ekipni-sportovi/ponos-srbije-vaterpolisti-odbranili-olimpijsko-zlato!_1262975.html

 

Vaterpolisti Srbije do 20 godina šampioni sveta

Vaterpolisti Srbije pobedili su Italiju sa 10:8 (3:3, 1:1, 3:2, 3:2), osvojili su zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, koje je završeno u Pragu. Srbija je stigla do trećeg zlata u ovom uzrastu, jer je najbolja bila 2011. i 2015. godine.

 

Golove za Srbiju, postigli su: Marko Radulović i Nemanja Stanojević i Stefan Branković po dva, Vasilije Martinović, Bogdan Gavrilović i Marko Radović po jedan. Kod Italije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Mateo Grata, Filipo Ferero i Andrea Mladosik sa po dva gola.

 

https://rs.n1info.com/sport-klub/ostali-sportovi/vaterpolisti-srbije-do-20-godina-sampioni-sveta/

 

Srpski 17-godišnjaci pobedili Grčku i postali šampioni Evrope!

Srpski vaterpolisti rođeni 2004. godine i kasnije novi su šampioni Evrope! Mlađi juniori su u finalu Evropskog prvenstva na Malti pobedili Grčku rezultatom 10:6 (2:0, 2:3, 3:1, 3:2) i tako su zaokružili neverovatno leto za srpski vaterpolo, posle olimpijskog zlata u seniorskoj konkurenciji i svetskog zlata u juniorskoj konkurenciji.

 

Evropski šampioni su: Radosav Virijević (Radnički), Petar Pajković (Vojvodina), Pavle Mušikić (Banjica), Zoran Božović (Partizan), Andrija Jauković (Banjica), Petar Stanić (Valis), Viktor Urošević (Taš), Aleksandar Kovačević (Valis), Nikola Kojić (Partizan), Marko Dimitrijević (Partizan), Vuk Anđelić (Beograd), Rodoljub Gajić (Crvena Zvezda), Bogdan Brešćanski (Vojvodina), Mihajlo Pavlović (Banjica) i Veljko Fuštić (Beograd). Njih je sa klupe predvodio Miloš Korolija, a u stručnom štabu su bili još treneri Slobodan Nikić i Mijat Mijatović, doktor Miodrag Nastić i vođa puta Goran Čanković.

 

https://www.vaterpolovesti.com/2021/09/19/srpski-17-godisnjaci-razbili-grcku-i-postali-sampioni-evrope/

 

Picture of Vamtam
Vamtam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor