Doktori za srce

»

»

Doktori za srce

Srbija drži neslavne rekorde u oboljevanju i umiranju od bolesti srca i krvnih sudova. Podaci Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ pokazuju da je u 2021. godini od kardiovaskularnih bolesti umrlo 56.610 osoba, čak  1.300 više nego 2020. godine. Ono što posebno zabrinjava je porast broja mladih koji pate od nekog srčanog oboljenja.

U Srbiji samo od posledica akutnog koronarnog sindroma dnevno umre čak 13 stanovnika. Smrtnost od kardiovaskularnih bolesti (KVB) je u stalnom porastu. Broj umrlih u svetu je je sada 18,6 miliona ljudi godišnje, a procene su da će taj broj dostići gotovo 24 miliona do 2030. godine.

I pored savremenih vidova terapije, KVB su i dalje u pojedinim zemljama, kao i kod nas, ubica broj jedan. Tome doprinose i faktori rizika za nastanak KVB: dijabetes, hiperlipidemija, gojaznost, pušenje.

Alarmatne brojke ukazuju na potrebu za redovnim kontrolama srca i krvnih sudova kako bi se zdravstveni problem otkrio na vreme, a već postojeća kardiovaskularna bolest držala pod kontrolom.

Zašto je to važno? Zato što infarkt miokarda, kao najčešća posledica bolesti srca, ne bira ni mesto, ni vreme, ni godine. Pacijenti pre svega treba da slušaju svoje lekare i poštuju mere prevencije, piju propisane lekove i redovno odlaze na kontrole. PULS kardiološki centar i naši Doktori za srce, najeminentniji kardiolozi, interventni kardiolozi, radiolozi, neurolozi i vaskularni hirurzi su uvek na raspolaganju našim pacijentima kojima nudimo najinovatinije metode lečenja poštujući svetske standarde.

 

 

Doktori za srce – sve na jednom mestu, stručno, efikasno

 

PULS kardiološki centar usko je specijalizovan za efikasnu dijagnostiku, lečenje i prevenciju svih kardiovaskularnih oboljenja, među kojima su ateroskleroza, visok krvni pritisak, bol u grudima, povišen holesterol, aritmije angina pektoris, miokarditis, perikarditis, srčana insuficijencija, srčani šum, koronarna bolest, strukturne bolesti srca i zalistaka itd.

Primarni cilj PULS kardiološkog centra kao prvog takvog centra u regionu jeste da svim pacijentima pomogne da pravovremeno spreče razvoj kardiovaskularnih bolesti ili da ih dijagnostikuje, kako bi se na vreme počelo sa efikasnim lečenjem. Naši doktori za srce posvećeni su toj misiji u potpunosti. Svojim visokostručnim znanjem, iskustvom i primenom najsavremenije opreme u stanju su da za kratko vreme postave dijagnozu i odrede lečenje, i to sve na jednom mestu.

Okupljamo tim eminentnih kardiologa, interventnih kardiologa, radiologa, ali i lekara drugih specijalnosti koji se bave oboljenjima koja povećavaju rizik od kardiovaskularnih bolesti ili su im pridružene.

Tim lekara Puls kardiološki centar

 

Pogledajte  naš kardiološki tim

 

 

Holandski model – personalizovani odnos prema pacijentu

 

Jedinstven holandski model brze trake

 

PULS kardiološki centar okuplja vrhunske stručnjake raznih oblasti koji uz najsavremniju opremu za dijagnostiku i lečenje pruža pacijentu uslugu po najvišim standardima kvaliteta.  A sve to je moguće je zahvajujući primeni holanskog modela preuzetog od našeg partnera CCN – Cardiologie Centra Nederland, koji je uneo prekretnicu u zbrinjavanju kardioloških pacijenata. Holanski model podrazumeva individualan pristup i posvećenost svakom pacijentu, bez čekanja na pregled. Visokokvalitetna i brza usluga koja je najvažnija misija PULS kardiološkog centra omogućava nam da uvek stavljamo pacijenta i njegovo zdravlje na prvo mesto.

  

Brza traka – dva sata do dijagnoze

 

Da bi ostvarili svoj cilj – a to je kompletno zbrinjavanje pacijenta u najkraćem roku na jednom mestu, doktori za srce primenuju  inovativni sistem pod nazivom Brza Traka koji se sastoji iz četiri segmenta:

  1. Hitan prijem
  2. Kompletna dijagnostika i pregled
  3. Opservacija stanja
  4. Kardiološke intervencije

Nakon rezultata pregleda i testova, u roku od dva sata, lekari donose odluku da li pacijent može da se otpusti kući uz terapiju ili će mu predložiti hitnu kardiološku intervenciju. Dakle iz Puls kardiološkog centra odlazite sa kompletnom dijagnostikom, postavljenom dijagnozom, savetima i terapijom i kada to stanje pacijenta nalaže radimo bolnički prijem i izvodimo neophodnu intervenciju.

 

Centri izvrnosti

Da bismo što bolje pratili stanje pacijenta i sproveli lečenje uz multidisciplinarni pristup oformili smo centre izvrsnosti:

Centar za moždani udar

Centar za bol u grudima

Pejsmeker centar

Centar za glavobolje

Centar za vrtoglavice

Centar za aterosklerozu

Centar za aritmije

 

Dečja kardiologa

doktor pregleda dete

 

Brinemo i o zdravlju srca naših najmlađih. Imamo Odeljenje dečje kardiologije, gde takođe po principu brze usluge i bez čekanja pregledamo i lečimo srce kod dece. Preglede obavljamo na najasavremnijoj aparaturi uz nadzor naših eminentih stručnjaka, među kojima je prof. dr Jovan Košutić, pedijatar kardiolog.

 

JEDINSTVEN KONCEPT PREGLEDA

 

Totalni pregled srca – najbouhvatniji pregled srca u Srbiji i regionu

 

CT koronarografija - Puls kardioloski centar

Totalni pregled srca predstavlja najobuhvatniji kardiološki pregled dostupan u Srbiji i regionu, a kreirao ga je tim dokotra za srce Puls kardiološkog centra. Doktori za srce kreirali su ga kao odgovor na alarmatno stanje koje pokazuje da broj obolelih od kardiovaskularnih bolesti, posebno među mlađom populacijom, raste iz godine u godinu i kod nas i u svetu. Namenjen je svim osobama posle 30. godine, ali i mlađima, kao i osobama sa istorijom srčanih oboljenja u porodici, sa faktorima rizika za razvoj srčanih bolesti.

Totalni pregled srca obuhvata laboratorijske analize, pregled kardiologa, EKG, ultrazvuk srca, holter EKG-a ili Holter TA – pritiska, test opterećenja, CT – Kalcijum skor i CT koronarografiju.

 

Osnovni pregled srca – više od standardnog pregleda

Ultrazvuk srca Puls kardioloski centar

Osnovni pregled srca neophodan je ukoliko pacijent oseti simptome ko što su  bol u grudima, zamaranje pri svakodnevnim aktivnostima, nedostatak vazduha, lupanje i preskakanje srca, kao i pacijenti kojima je već dijagnostikovano neko kardiovaskularno oboljenje. Ovaj pregled takođe spada i u preventivni pregled za sve one koji žele da zaista dobiju pravu sliku o stanju svog srca. Osnovni pregled srca u PULS kardiološkom centru uključuje laboratorijske analize, EKG, eho srca, test opterećenja i pregled kardiologa.

 

Pregled za pušače

Specijal pregled za pušače obuhvata ispitivanje rizika za kardiovaskularna oboljenja, EKG i ultrazvuk srca, MSCT skener pluća i MSCT skener srca – skeniranje koronarnog kalcijuma. Paket se preporučuje svim pušačima, posebno onima koji puše kutiju i više cigareta dnevno 15 do 20 godina.

 

 

TEHNOLOŠKI SUPERIORNA DIJAGNOSTIKA

Doktori za srce PULS kardiološkog centra, shodno specijalizaciji, obučeni su za rad na najsavremenijoj opremi koja omogućava brzo i visokoprecizno postavljanje dijagnoze i efikasno lečenje. Od opreme posebno se izdvaja skener najnovije generacije.

 

CT skener – Niskodozni 128-slajsni skener poslednje generacije “Incisive CT Philips” ima brojne prednosti u odnosu na druge modele skenera: oko 80% niže zračenje; pružanje jasnih visokopreciznih slika od 1024×1024 piksela; sistem sa 128 slajsova u rekonstrukciji po rotaciji, iz više planova, koji u realnom vremenu stvara 3D slike. Pogodan je za pacijente sa većom težinom, čak do 200 kilograma, kao i za one koji imaju strah od malog prostora (otvor prstena 72 cm).

Ovaj skener omogućava niz najsavremnijih dijagnostičkih i interventnih procedura, među kojima su CT koronarografija i TRO (Triple-rule-out angiografija).

 

CT koronarografija  –  neinvanzivan pregled kod kojeg se primenuje intravensko jodno kontrastno sredstvo i CT skeniranje da bi ispitala suženja arterija koje dovode krv u srčani mišić. Koristi se i za praćenje operisanih bolesnika koji često iz drugih razloga osećaju bolove u grudima, ali ti bolovi podsećaju na simptome koronarne bolesti.

 

TRO  – Triple-rule-out angiografija snimanjem na CT skeneru, uz korišćenje specijalnog naprednog softvera, pruža mogućnost da se brzo, u jednom aktu, otkloni sumnja na tri životno ugrožavajuća uzroka bola u grudima: promene na koronarnim arterijama, bolesti aorte (disekcija), plućna embolija, kao i promene susednih intratorakalnih struktura kod pacijenta sa akutnim bolom u grudima.

 

CT kalcijum skor – MSCT srca za procenu kalcijum skora je neinvazivan pregled kojim se dobijaju informacije o prisustvu, mestu i obimu kalcifikovanog plaka u koronarnim arterijama. Srčani CT za ocenu kalcijuma je prikladan i neinvazivan način procene da li postoji rizik od srčanog udara. Traje kratko, ne izaziva bol i ne zahteva ubrizgavanje kontrastnog materijala.

 

NAJMODERNIJA ANGIO SALA U REGIONU

Angio sala
U Puls kardiološkom centru doktori za srce rade u najmodernije opremljenoj angio sali koja zadovoljava svetske strandrade za izvođenje kardiovaskularnih i drugih interventnih procedura.

 

Među kardiovaskularnim procedurama koje izvodimo sa velikim uspehom izdvajamo:

SRCE: koronarografija, ugradnja stenta, ugradnja defibrilatora, ugradnja pejsmejkera kao i kardioverzija

KAROTIDE: endovaskularni tretman karotidnih arterija

AORTA: endovaskularni tretman abdominalne i torakalne aorte

EMBOLIZACIJE: aneurizmi, tumora vrata, nosnih šupljina, endovaskularni tretman kod akutnog infarkta mozga

 

Više o interventnim procedurama pročitajte ovde.

 

DNEVNA BOLNICA

U slučaju da neka stanja zahtevaju dodatno praćenje, ili je pacijentu odmah neophodna terapija, za te potrebe postoji Dnevna bolnica. Stanje pacijenta se konstantno prati, primenjuju se svi standardi potrebne nege i pacijenta ubrzo nakon stabilizacije ili poboljšanja stanja otpuštamo kući.

Vamtam
Vamtam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor